Zhi Mocha

6 555 Ft

A DXN Zhi Mocha a Linghzi kávé egyik típusa, melyet a kávé azon szerelmeseinek készítettünk, akik a csokoládét is kedvelik. Az aromákban gazdag Zhi Mocha válogatott kávészemekből készült instant kávépor, ganodermakivonat és kakaópor keveréke.
1 adag kávé kb. 90 Ft/adag (A hazai fogyasztói visszajelzések alapján a használt adagolásból számítva)

Összetevők: kávékrémpor (36,8%), (glükóz-fruktóz szirup, pálmavaj, nátrium-kazeinát (tejfehérje), foszfátok: E340(ii), E451(i), emulgeálószerek: E471, E472e színezék: béta-karotin), cukor (33%) sovány tejpor (9,1%), malátakivonat (9,1%) , instant kávépor (7,4%), kakaópor (2,6%), Ganoderma-kivonat (2,0 %).

Kiszerelés: 20 tasak x 21g

Törzsvásárlói ár: 5.120 Ft.

Termék megvásárlása

Leírás

Boldog kávé csokiimádóknak!

Instant csoki és kávé az ínyenceknek. Ha szükséged van némi plusz energiára!

A fenséges ízű Zhi Mocha válogatott kávészemekből készült instant kávépor, ganoderma kivonat és kakaópor keveréke.

Kávé és csoki? Bűnös élvezetek a négyzeten? Egyet se félj! A gyógygomba közömbösíti, amit a koffein és a csoki esetleg elrontana.

Csak élvezd!

A kakaó a mályvafélék családjába tartozó faj. Gyümölcse, a kakaóbab fontos élelmiszeripari alapanyag: ez a kakaóvaj, a kakaópor és a csokoládé alapanyaga.
A kakaót a közép-amerikai indiánok (maják, aztékok, olmékok stb.) szentként, a belőle készült italt pedig az istenek italaként tartották számon.
A kakaó főbb hatóanyagai: fermentált magban 1–2% teobromin, 0,2–0,3% koffein, nyomokban teofillin, kb. 5% katechincserzőanyag, polimer procianidin, 50–60% zsíros olaj.
A kakaót elsősorban fűszerként használják. A wellness-iparban a csokoládémasszázs is igen elterjedt a magas kakaóvaj tartalmú csokoládéban található hatóanyagok bőrtisztító, ápoló és méregtelenítő hatása miatt. A kakaóvaj teobromin tartalmánál fogva külsőleg segíti a zsírégető folyamatokat. A flavonoidok gátolják a bőr öregedéséért felelős szabadgyökök képződését.
Egyéb jó tulajdonságai: A kakaó gazdag flavonoidokban, ami a szív- és érrendszerre van jó hatással. A flavonoidok antioxidánsként viselkednek. Az utóbbi években a tudósok megállapították, hogy az antioxidánsokban gazdag ételek rendszeres fogyasztása csökkenti az olyan – véredényekhez kötődő – problémák kialakulásának veszélyét, mint például a magas vérnyomás, agyvérzés és egyéb szívbetegségek.

A ganoderma jó tulajdonságai: A modern tudomány felfedezte, hogy mennyire kiválóan tudnak a szervezetre hatni a ganodermában fellelhető tápanyagok, és milyen előnyösek az egészségre nézve. A ganodermában megtalálható aktív alkotóelemeket, gyűjtőnéven „semlegesítő elemeknek” nevezték el. A „semlegesítő elemek” olyan tápanyagok, melyeknek gyógyító, terápiás hatásai vannak. Az aktív alkotóelemek a következők: poliszaharidok, triterpének, adenosin, szerves germánium. Tulajdonságaik a következő előnyökkel járnak:

kiegyensúlyozzák az immunrendszert
javítják a vérkeringést
növelik a testben az oxigénszintet
semlegesítik a test savasságát.

A kávé (a benne található koffein miatt) – mérsékelt fogyasztás mellett – serkenti a központi idegrendszer és a szív működését, értágító, emellett vérnyomást emelő hatású, fokozza a fájdalomcsillapítók hatását, továbbá gyomornedv elválasztást fokozó, légzőközpont izgató. A kávéban található klorogénsav epe- és vizelethajtó. Az utóbbi években végzett klinikai vizsgálatok eredményei azt a feltevést erősítik meg, hogy a kávé fogyasztása korántsem olyan káros, mint azt sokan gondolják. Egy nemrégiben végzett epidemiológiai vizsgálat eredménye szerint ugyanis a kávé hatóanyagai csökkenthetik az epehólyag-bántalom kialakulásának esélyét, antioxidáns hatású polifenoljai révén pedig legalább olyan figyelmet érdemel, mint a tea vagy a fokhagyma!