Sokunk örömére már közeleg a tavasz , ez pedig egyben azt is jelenti ,hogy széjjel kell néznünk ruhatárunkban .

Télen hajlamosak vagyunk arra, hogy az egészségtelenebbül táplálkozzunk, mint nyáron. Sőt, arra is, hogy többet együnk.

Rá kell döbbennünk , hogy a tavalyi drága ,divatos és annyira megkimélt ruhadarabjaink már nem jönnek ránk ,tennünk kell valamit hölgyeim , hogy visszanyerjük csodás formánkat és ruhatárunkat  !

Mielőtt még belekezdenénk egy gyors diétába hadd mondjak pár szót a sikertelen fogyás okairól .

Egyik ok, hogy a diéta lelassítja az anyagcserét. A szervezet számára a váratlan étrendi megszorítás egyoldalú táplálkozással társítva a szervezetet védekezésre ösztönzi, csökkentve az anyagcserét.

A másik ok a szervezet elsavasodása. A szervezet védekezik és a savakat igyekszik az ásványi anyagokkal és nyomelemekkel semlegesíteni. Amikor fogy az ásványi anyag készlet, a csontokból kezdi elvonni, majd a nem semlegesíthető savakat a zsírszövetben tárolja, hogy megvédje a szerveket. A zsírraktárak telítődnek, ezért további zsírraktárra lesz szükség és az elhízás folytatódik.

A hatásos fogyókúra tehát nem a szigorú diétában, a koplalásban rejlik, hanem teljes életmódváltásra van szükség, helyes táplálkozással, elsősorban lúgosító élelmiszerek, zöldségek, halak fogyasztásával, illetve napi rendszerességű testmozgással.

Vezető halálokok Magyarországon – a dobogó felső fokán áll a szív– és érrendszeri megbetegedés!

Tisztítás vagy böjt?

A nagymennyiségű zsiradék-, szénhidrát- és fehérjefogyasztás megterheli szervezetünket, különösen az emésztőenzimeket termelő szerveinket (pl. hasnyálmirigy), a májat. Nagy feladatot ró a felszívódást biztosító bélrendszerre. Ezzel párhuzamosan csökken a vitamin-, ásványianyag-, és élelmirost-bevitel, ami hosszabb távon különböző betegségek kialakulásához vezethet. Jogosan merül fel bennünk tavasszal az igény szervezetünk tehermentesítésére.

Mi a különbség szervezetünk tisztítása és a fogyókúra között?

Szervezetünk tisztítása nem fogyókúra, de a hosszabb távú táplálékbevitel-csökkentés, illetve többfajta élelmiszer kihagyása az étrendből óhatatlanul a testsúly csökkenéséhez vezet. Ha túlzásba visszük a tisztítást, akkor előbb-utóbb tápanyaghiányos állapot is kialakul.

A tisztítás nem más, mint méregtelenítés. Nagyszüleink nagyon bölcsek voltak, amikor tél végén, húsvét előtt böjtbe kezdtek. Igaz, a böjt az élet több területére vonatkozó önmegtartóztatást jelent, ám napjainkban a kifejezést legfőképpen egyes élelmiszerekről, ételekről, élvezeti szerekről való önkéntes lemondást jelenti.

Böjtölés egészségesen

Nagymamám a böjtre felkészült, azaz már a kezdés előtt pár nappal nem evett nehéz ételeket, ami szerepelt étrendjében, azt mértékkel fogyasztotta, a húst pedig kihagyta és gondoskodott a bőséges folyadék bevitelről.

Az egészséges böjt elfogadott időtartama három egymást követő nap. Az egyhetes vagy ennél hosszabb megszorítás már szakember felügyelete mellett javasolt.

 

A böjt tehermentesítés

A böjt nem “méregtelenítés”, ahogyan sokan nevezik, hanem szervezetünk tehermentesítése, az emésztőrendszerünk kímélése, a salakanyagok gyorsabb kiürülésének elősegítése.

A „böjti étrend” nem tartalmazhat cukrot, alkoholt, koffeint és mellőzzük a dohányzást is.

A böjt után fokozatosan térjük vissza megszokott étkezésünkhöz és, figyeljünk arra, hogy ez egészséges legyen.

Azzá válunk, amit megeszünk

Táplálkozásunkkal tudjuk immunrendszerünket befolyásolni.

A pecsétviaszgombát (Ganoderma lucidum), vagy ahogy Kínában hívják a “halhatatlanság növényét” gyógyhatása miatt széles körben alkalmazzák, és igen nagyra becsülik. Keleten az orvosok az egyik leghatásosabb méregtelenítő szerként tartják számon.

A DXN MycoVeggie alacsony zsírtartalmú, cukor- és koleszterinmentes, gazdag oldható és oldhatatlan rostban egyaránt, valamint C vitaminban, kalciumban és vasban. Böjtölés idején a legajánlottabb fogyasztani.  fogyasztható. Elősegíti a test méregtelenítését az emésztőcsatorna gyengéd megtisztításával és a salakanyag bélrendszerből történő kiürítésének elősegítésével

A Spirulina 

a leglúgosabb táplálék, a magas rosttartalmú gabonaféléket pedig fokozottan javasolt mindenki számára.

A DXN Spirulina gabonapehely kiváló minőségű gabonából és spirulinaporból készül, kiváló tápanyag az egészséges életmód elkezdéséhez.

A Spirulina fogyasztásával a fogyókúrák alkalmával jelentkező vitamin- és ásványianyag-hiány (egyoldalú táplálkozás) megoldódik. Csökkenti az éhségérzetet a magas fehérjetartalmának köszönhetően.

Igen többféle lehetőség közzül választhatunk ,hogy ki melyiket válassza az legyen az ő szuverén joga de eggyet ne hagyjunk figyelmen kivül:

minden ganodermás élelmiszer immunrendszeredet erőssíti is amellett ,hogy csökkenti a más általad szedett gyógyszerek esetleges káros mellékhatását !

 

Share This